друкувати


На Прикарпатті засідатиме Координаційна рада української сторони у Карпатському Єврорегіоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-15 11:28:51
29 квітня в Івано-Франківській обласній раді відбудеться ІІІ засідання Координаційної ради української сторони у Карпатському Єврорегіоні – повідомив на прес-конференції голова обласної ради, керівник Національної сторони України в Карпатському Єврорегіоні Ігор Олійник.

У порядку денному засідання новоствореної Координаційної ради – затвердження Положення про Українську Національну Раду Карпатського Єврорегіону та Положення про Національне Представництво України в Карпатському Єврорегіоні, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

За словами Ігоря Олійника, під час зустрічі керівників чотирьох областей – Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької, які задекларували членство у Карпатському Єврорегіоні – буде обговорено та узагальнено екологічні проблеми регіону та напрацьовано напрямки спільної участі органів місцевого самоврядування різних рівнів у програмах транскордонної співпраці до 2013 року.

На засідання Координаційної ради української сторони у Карпатському Єврорегіоні запрошені також міністри: економіки – Богдан Данилишин, регіонального розвитку та будівництва – Василь Куйбіда, охорони навколишнього природного середовища – Григорій Філіпчук і т.в.о міністра закордонних справ України – Володимир Хандогій.

Довідка: У 2008 році керівництво у Міжрегіональній Асоціації "Карпатський Єврорегіон", членами якої є Україна, Польща, Словаччина, Угорщина та Румунія, перейшло до України. Суб’єктами Карпатського Єврорегіону з української сторони є 4 області – Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська та Чернівецька.

Відповідно, в Україні створено структури сприяння діяльності Карпатського Єврорегіону: Національне Представництво Карпатського Єврорегіону в Україні (бюро у м. Львові) на базі Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна".

Національну сторону України в Карпатському Єврорегіоні очолює голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник.

Міжрегіональна Асоціація "Карпатський Єврорегіон" створена у 1993 році. У серпні 2008 року офіційно сформовано склад української сторони у межах Карпатського Єврорегіону та визначено, що Національне Представництво в Україні створюється на базі Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна".

Івано-Франківська обласна рада стала членом Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон "Карпати-Україна" відповідно до рішення 27 сесії ради від 22 грудня 2008 року.

Обговорити на форумі