друкувати


Більше банки не "братимуть"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-15 11:10:24
Зусиллями оперативників Івано-Франківського міськвідділу міліції та обласного підрозділу карного розшуку днями було затримано трьох молодих осіб, причетних до пограбувань філій банків і автозаправної станції. У зловмисників вилучено речові докази, що вказують на безпосередню участь затриманих у вчиненні злочинних акцій. Таким чином оперативники поставили кінцеву крапку у діяльності групи, яка готувалася до вчинення інших злочинів. У фігурантів кримінальних справ вилучені маски і засіб для стрільби набоями травматичної дії, які використовувалися при пограбуваннях.

Як повідомив начальник Івано-Франківського міськвідділу міліції полковник міліції Василь Фелик, причетних до пограбувань трьох філій банків та АЗС було затримано наступного дня після того, як двоє учасників злочину напередодні зайшли до приміщення автозаправки і, погрожуючи пістолетом, заволоділи виторгом. Практично добу працівники карного розшуку основні зусилля зосередили на проведенні цілого комплексу оперативно-розшукових заходів.

Напружена робота була винагороджена кінцевим результатом, адже, як згодом з’ясувалося, завдяки розкриттю цього злочину правоохоронці практично зняли завісу таємниці щодо усіх пограбувань банківських установ, зареєстрованих в обласному центрі. У кожному разі основним мотивом вчинення пограбувань було заволодіння коштами. З’ясовано причетність одного із 26-річних затриманих до всіх чотирьох злочинів, інші двоє "допомагали" по двічі. Здобуті злочинним шляхом гроші зловмисники ділили між собою порівну і використовували на власні потреби.

Найважливіше, що працівники міліції, затримавши цих осіб. попередили вчинення аналогічних пограбувань. У процесі досудового розслідування злочинної діяльності викритої групи отримано підстави стверджувати про те, що підозрювані у грабежах мали далекосяжні плани. Певний час вони не потрапляли в поле зору міліції, бо усі з благополучних родин і раніше не скоювали ані правопорушень, ані злочинів.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі