друкувати


Перевиконання зі знаком запитання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-15 10:30:40
Прикарпаття виходить з кризи! Про це заявили голови облради та ОДА засіданні присвяченому підсумкам першого кварталу 2009 року. У цьому році область має дуже складний бюджет. Власне через це виникала загроза невиплати зарплат працівникам бюджетної сфери. Адже державну дотацію Івано-Франківщина отримує нерівними частинами. У січні бюджетникам заборгували вісім мільйонів гривень.

Зі скрутного становища знайшли вихід. "Головним у ці нелегкі часи було те, аби люди вчасно отримували зарплату і пенсію. Тому районам заборонено здійснювати будь-які видатки, окрім захищених статей, - зазначив керівник ОДА Микола Палійчук. - Кожен керівник району, видаючи більше десяти тисяч гривень, повинен був узгоджувати це з керівництвом області".

Високопосадовці стверджували, що вчасно заплатити людям дало змогу і перевиконання в обласному бюджеті. Та й з квітня Прикарпаття має більшу дотацію. Чиновники заспокоїлися, бо до жовтня знайшли можливість як людям зарплату виплачувати. Хоча зараз у багатьох мешканців краю давно закінчилися останні запаси із заощаджень. Усі "спокійно" чекають зарплат, отримують по кілька сотень на свята і тішаться, бо чиновники заспокоюють, кажучи, що у нас ще не все так погано. За кілька днів—Великдень

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі