друкувати


На Прикарпатті затримали "церковного" злодія

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-14 04:44:41
Парафіяни церкви Пресвятої Богородиці, розташованої у самому центрі Верховини Івано-Франківської області, й гадки не мали, що якраз у Вербну неділю на майно релігійної споруди буде здійснено замах.

Увечері до райвідділу міліції надійшло тривожне повідомлення. Жителька райцентру повідомила, що бачила, як до церкви проникла підозріла особа. На місце події негайно прибув патрульний наряд міліції. Правоохоронці одразу ж помітили, що на веранді споруди розбите скло. Викликавши священика, міліціонери зайшли до храму. В ході подальшого огляду було встановлено, що зловмисник також спромігся виламати масивні двосторонні двері.

Як розповів перший заступник начальника Верховинського райвідділу міліції Василь Кошелюк, співробітники міліції оточили прилеглу до церкви територію та розпочали огляд приміщення. Незважаючи на сутінки, невдовзі правоохоронцям вдалося виявити злодія, який заховався у верхній частині споруди. Затриманим виявився 31-річний мешканець Закарпатської області. Також на місці вчинення злочину було виявлено драбину, за допомогою якої крадій мав намір дістатися до цінних образів.

Про те, що зловмисник добре розбирається в церковному начинні, яскраво засвідчили його неодноразові судимості за вчинення майнових посягань, в тому числі й з церков. Тільки взимку цього року чоловік звільнився з місць позбавлення волі. Наразі відносно закарпатця порушено кримінальну справу. Залишається лише радіти, що завдяки правосвідомості громадян та оперативному спрацюванню правоохоронців майно церкви Пресвятої Богородиці залишилося недоторканим, а Великодні свята для жителів Верховини не зіпсовані.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі