друкувати


Події дня. 13.04.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-14 11:50:47
У суботу районні чиновники працювали, але не в кабінетах, а в лісі. Керівники садили дерева. Такий захід провели в рамках Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу в твоїх руках". Акцію проводять щорічно. Започаткував її Державний комітет лісового господарства. На Коломийщині працювали на одному з угідь Шепарівцівського лісництва у Годах-Добровідці.

Україна повинна жити краще. Таку думку висловили учасники обласної конференції Єдиного Центру. Захід відбувся в Івано-Франківську. Там учасники конференції затвердили склад контрольно-ревізійної комісії та обрали делегатів на Всеукраїнський з’їзд партії. Серед обраних і коломияни.

В Коломиї з'явилася ще одна капличка. Побудувала її на вулиці Пилипа Орлика, 31 сім'я Кукурудз. Основним ініціатором став син - 25 річний Назар. Хлопець від народження на інвалідному візку. Та це не завадило йому свою мрію втілити в життя. Назар плекав її 18 років. На Благовіщення храм освятили в честь Божої матері.

У Вербну неділю вшановували коломийську поетесу Надію Кметюк. На її честь у музеї Гуцульщини та Покуття провели творчий вечір. Присутні ознайомилися з біографією нашої землячки та прослухали її вірші у виконанні читців народного театру поезії "Орфей", а пісні на її слова виконували відомі і молоді коломийські співаки. Поціновувачі творчості Надії Кметюк змогли поспілкуватися з її мамою та сестрою, які були присутні на вечорі. Як відомо, сама Надія, через тяжку хворобу не виходить із дому. На жаль, окрім духовного збагачення від поезії талановитої коломиянки, присутні дізналися про досить неприємні моменти у житті поетеси. Як потерпає від людської байдужості наша відома землячка, знає Галина Досин.

Обласна олімпіада з образотворчого мистецтва відбулась в Коломиї. Кращі художники зі шкіл 8-ми районів і 4 міст Івано-Франківщини зібрались у педагогічному коледжі. Відразу визначили і переможців. Цього року найкращими серед 7-х та 9-х класів стали учні Коломийської 4-ї школи Андріана Буній та Воскресінецької школи Юлія Остапчук. Спілкувалась з призерами Мар’яна Мацьків.

Завершився Чемпіонат області з гандболу. Його учасниками стали 4 кращі команди з Івано-Франківщини. Відмінні результати показали спортсмени Коломийського району. Вони отримали кубок першості.

Переможцями обласного кубку з федерації легкої атлетики стали коломияни. Минулими вихідними на коломийському стадіоні „Юність” вперше організували обласні змагання. До Коломиї приїхали 8 команд. Змагалися в 14 видах легкої атлетики. На спортивних стартах побували і наші журналісти.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі