друкувати


І влада стане доступнішою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-13 10:13:27
"Доступ громадян до законодавчого процесу". Так називалася презентація американської програми розвитку української влади, яку днями показали для громадських організацій Івано-Франківська.

За словами співдиректора проекту Едуарда Рахімкулова, започаткована Університетом Індіани спільно з фондом Україна – США 13 років тому, програма діє у нашій державі тільки з минулого року. У програмі працюють американські юристи, політологи та економісти.

Основним її завданням є допомога комітетам ВР, та сприяння розвитку співпраці між політичними фракціями. На Прикарпатті учасникам громадських організацій розповідали про механізми роботи Верховної ради для того, аби вони активніше включалися законотворчий процес. Адже часто люди не знають своїх можливостей та важелів впливу на ті процеси, які відбуваються у Верховній Раді.

Наприкінці зустрічі гості презентували Програму Парламентського Стажування. Згідно з нею 100 найкращих молодих людей з усієї України зможуть протягом року проходити стажування у Верховній Раді, Кабінеті Міністрів та Секретаріаті Президента. До речі, програма та проект не належать до жодної партії.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі