друкувати


Українські підручники можуть стати електронними

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-11 11:01:47
Міністерство освіти і науки України планує знизити вагу шкільних підручників. Про це під час брифінгу заявив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський (на фото).

"Розроблено дуже багато санітарно-гігієнічних норм. Ми на сьогодні вивчаємо питання про перехід на так званий легкий картон, який в Україні виробляється. Я вже бачив такі підручники, вони у нас в Харкові виробляються. Єдине, проводимо зараз випробування, наскільки вони вдалі для зношування", - сказав Полянський, повідомляє Освітній портал.

За його словами, в Міносвіти також упровадили практику, згідно з якою хрестоматії з великим об'ємом розділяють на дві частини, "щоб дитина не носила цілий рік зайві книги".

В майбутньому, як відзначив Павло Полянський, українські підручники взагалі можуть стати електронними. "Сьогодні у нас новий керівник Інституту інноваційних технологій і вмісту освіти професор Олександр Удод. Ми серйозно займаємося питанням так званих електронних підручників і електронного паперу. Зараз така модна технологія, я бачу в метро люди читають. Нас цікавить лише питання, чи дійсно, як переконують виробники, це не шкодить зору", - додав заступник міністра освіти.

Обговорити на форумі