друкувати


Область відвідали представники Лувру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-09 11:41:25
8 квітня область відвідала делегація департаменту скульптури музею Лувр. У складі делегації були науковці музею: Женев’єв Бреск, Гільєм Шер, Аврора Баслі.

Особливим зацікавленням французької делегації є твори скульптура європейського рівня Іоана Георга Пінзеля, частина яких зберігається в Художньому музеї обласного центру. Цей скульптор другої половини 18 ст., є представником пізнього рококо, для його творів характерні велика емоційність та динаміка, надання створеним формам життєвих рис. Він працював у Львові, Ходовичах, Монастирську і Бучачі. Пінзель є автором кількох варіантів розп'ять.

У Івано–Франківську делегація зустрілася з головою обласної ради І.Олійником, керівником апарату обласної ради В.Лосюком, начальником управління культури В.Федораком, відвідала Івано-Франківський художній музей. Директор музею М.Дейнега провів цікаву екскурсію по експозиції музею. Делегація змогла оглянути унікальні пам’ятки галицького іконопису й барокової скульптури, творчість класиків західноукраїнського малярства, роботи українських художників другої половини ХХ ст., а також твори польських, австрійських, німецьких та італійських майстрів ХVIII-XX ст.

Для довідки. Лувр є одним з найбільших художніх музеїв світу (третій у світі по площі). Музей розташований в центрі Парижу, в старовинному королівському палаці. Музей є одним з найстаріших музеїв з багатою історією колекціонування художніх та історичних реліквій. Колекції музею різні за географічним становищем: від західної Європи до Ірану, через Грецію, Египет та Близький Схід. Найбільш відомими експонатами Лувру є звід законів Хаммурапі, Венера Мілоська, Ніка Самофракійська, Джоконда, картини Леонардо да Вінчі, Рембрандта, Тіціана та ін. Щорічно музей відвідують більше 8 млн. осіб.



Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі