друкувати


На футболі чи в Мінфіні?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-09 10:55:22
"Відрядження, через яке я не потрапив на сесію Івано-Франківської міськради 31 березня, було заплановане давно. А оскільки графік міського голови є досить щільним, то ламати домовленості про зустрічі було недоцільно.

Насамперед тому, що це відрядження безпосередньо пов’язано з розвитком міста Івано-Франківська та вирішенням певних проблемних питань", – відзначив міський голова, коментуючи недвозначні запитання керівника місцевої ПОРИ, представники якої звинуватили мера у тому, що коли вирішувалися важливі питання життєдіяльності та майбутнього міста, він був в Англії на футболі.

"Зокрема, 30 березня відбувалась велика нарада, так звані муніципальні слухання, які проводив Президент України Віктор Ющенко у Києві, присвячені розвитку та утвердження місцевого самоврядування, на яких я був присутній. Окрім того, я мав зустрічі у трьох міністерствах з питань, що є найбільш болючими для нашого міста. Зокрема, це Міністерство фінансів, Міністерство охорони навколишнього природного середовища та Міністерство будівництва та регіонального розвитку.

У Мінфіні, зокрема, обговорювалась можливість фінансування робіт по ліквідації наслідків липневої повені 2008 року з так званого стабілізаційного фонду, а також питання погашення кредиторської заборгованості, яке має місто за здійснені в цьому напрямку роботи. А у Міністерстві охорони навколишнього природного середовища обговорювались питання, пов’язані з твердими побутовими відходами. Йшлося про можливість фінансування з екологічного фонду встановлення у Івано-Франківську додаткових контейнерних майданчиків.

Також під час цього відрядження у мене відбулись зустрічі з послами трьох балтійських держав – Литви, Латвії та Естонії. Під час зустрічей мова йшла про культурологічний проект, який втілює група наших письменників та поетів на чолі з Юрієм Андруховичем. Йдеться про започаткування проекту "Балтійський експрес", який своїм прототипом має проект "Балканський експрес", який дає можливість нашим митцям спілкуватись із своїми закордонними колегами.

Більше того, я мав зустрічі з представниками бізнесу, де обговорювалися два питання, що є дуже актуальними для Івано-Франківська. По-перше, це дороги і можливість потенційного інвестування у дорожнє будівництво у місті, оскільки коштів у міському бюджеті не вистачає. По-друге, велися перемовини щодо можливостей альтернативного опалення в бюджетних установах, зокрема, дошкільних закладах освіти. Отож, графік мого перебування у Києві був досить насиченим і за один день провести усі зустрічі було просто неможливо".

Варто також відзначити, що міський голова на першому пленарному засіданні позачергової сорокової сесії Івано-Франківської міськради 27 березня наголошував, що у нього заплановане відрядження до міста Києва і пропонував депутатському корпусу плідно попрацювати. На жаль, заклики міського голови не були почуті і перше пленарне засідання було закрите через відсутність кворуму у сесійній залі.

Джерело: Прес-служба міськради Івано-Франківська
Обговорити на форумі