друкувати


Хорватія: Відмінено візовий режим з Україною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-08 05:58:27
Економічна рада Хорватії ухвалила рішення відмінити візи для громадян України на період літнього туристичного сезону, тобто з 1 травня до 30 жовтня 2009 року. Про це йдеться в Плані дій у сфері туризму на 2009 рік, прийнятому сьогодні на засіданні Економічної ради, повідомляє посольство України в Хорватії.

Як відзначив посол України в Хорватії Маркіян Лубківський, в результаті наполегливої дипломатичної роботи з'явилася реальна можливість значно спростити процедуру подорожей українських громадян в період літніх відпусток до Хорватії.

Посол висловив сподівання, що відповідні рішення хорватської сторони будуть впроваджені вже найближчим часом, напередодні активного туристичного сезону.

Планом дій передбачається також зменшення ставки оподаткування туристичної діяльності, звільнення туристичного сектора від місцевих податків і механізм впровадження закону про туристичні земельні ділянки, який найближчим часом поступить на розгляд Хорватського парламенту.

З ініціативою відмінити на час літнього сезону візовий режим виступила Україна.

У 2008 році громадянам України було видано близько 30 тисяч віз для в'їзду до Хорватії. 90% клопотань стосувалося приїзду до Хорватії на відпочинок.

Нагадаємо, раніше Секретаріат президента заявив про наміри України відновити візовий режим для громадян держав-членів Євросоюзу та низки провідних європейських країн.

Таким чином було висловлено невдоволення відмовою Чехії полегшити візовий режим з Україною, про що було заявлено під час візиту президента Віктора Ющенка до Праги , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі