друкувати


Криза з’їла гроші на ремонт доріг

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-08 01:03:31
В обласному центрі Прикарпаття більшість вулиць потребує капітального ремонту. Термін експлуатації до десяти років, давно вийшов. Заміна тонкошарового покриття обійдеться містові у 8 млн. гривень. Це увесь транспортний збір.

Заплановано найближчим часом ямковим ремонтом підлагодити 83 вулиці. На дорогах Івано-Франківська вже працює вісім бригад. Як повідомляє начальник міського відділу транспорту та зв’язку Ігор Гнатів, ремонт доріг фінансується із трьох основних джерел: загальний бюджет, бюджет розвитку та транспортний збір.

Всього 200 тис. гривень міський кошик отримав із штрафів порушників дорожнього руху. Тільки близько половини грошей піде на ремонт доріг. Проблема є і через заборгованість за виконанні роботи перед дорожніми організаціями за минулий рік. сума боргу складає 900 тис. гривень. Чиновники Івано-Франківська бачать один вихід із ситуації – ремонтувати дороги у кредит.

Ігор Гнатів піднімає ще одне болюче питання – ремонт доріг державного значення, що проходять містом також лягає тягарем на місцеву казну. Держава цього року у зв’язку з скрутним фінансовим становищем відповідних коштів для наведення ладу на автострадах не передбачила.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі