друкувати


ЦВК почала готуватися до виборів Президента

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-08 10:36:38
Центральна виборча комісія почала попередню підготовку до організації й проведення чергових виборів Президента. Про це повідомила заступник голови Центвиборчкому Жанна Усенко-Чорна.

За її словами, в комісії однозначно сприйняли постанову Верховної Ради про призначення чергових президентських виборів на 25 жовтня, повідомляє Радіо Свобода.

"Постанова Верховної Ради сприйнята таким чином, що вона приймається до виконання, і Центральна виборча комісія вже почала підготовчі заходи з підготовки й проведення виборчого процесу, що розпочнеться 27 червня 2009 року", – сказала вона.

Усенко-Чорна наголосила, що для нормальної організації виборчого процесу необхідне внесення змін до закону про вибори Президента.

Вона також повідомила, що ЦВК має намір звернутися до Кабінету Міністрів із проханням збільшити на 200 мільйонів гривень передбачене в державному бюджеті на 2009 рік фінансове забезпечення цих виборів.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера підтвердив, що ЦВК розглядає постанову парламенту про призначення виборів на 25 жовтня як таку, що підлягає виконанню. За його словами, правові підстави для невиконання комісією цього рішення можуть виникнути тільки у разі визнання Конституційним Судом його невідповідності Основному Закону.

Рішення про призначення президентських виборів на 25 жовтня парламент ухвалив 1 квітня. Президент назвав його "неконституційним і політично вмотивованим". А заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук заявила, що Віктор Ющенко оскаржить постанову парламенту в Конституційному Суді після того, вона набуде чинності.

Обговорити на форумі