друкувати


Чернівці: Реєстр недобросовісних учасників торгів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-08 09:28:41
Реєстр недобросовісних учасників торгів у Чернівцях формується з метою недопущення неякісного виконання робіт, надання послуг, поставок товарів, а також для проведення закупівель в здоровому конкурентному середовищі. До нього будуть вноситися суб'єкти, що брали участь у торгах з початку 2009 року.

Приводом для включення до реєстру є: невиконання або порушення умов договору про закупівлю учасником; неякісно виконані роботи, поставки неякісного товару; використання несертифікованого або неякісного обладнання для виконання робіт, неусунення в строк виявлених дефектів в межах гарантійного терміну, невиплата в строк або не в повному обсязі компенсації завданих збитків; необґрунтована відмова учасника торгів від підписання договору, порушення тендерного законодавства, вчинення антиконкурентних дій між учасниками процедури закупівлі, надання учасниками у тендерних пропозиціях будь-якої недостовірної інформації, повідомляє Прес-центр міської ради.

Відомості до реєстру вносяться на строк 3 роки, впродовж яких учасник не може брати участь у торгах. Після 3 років учасник автоматично виключається з реєстру.

Реєстр формує реєстраційна група в складі 14 чоловік із числа депутатів міськради - членів тендерного комітету, представників юридичного й фінансового управлінь міськради, голів районних рад. Очолює реєстраційну групу секретар міськради – голова тендерного комітету.

Реєстр ведеться в електронній формі й оприлюднюється на офіційному сайті Чернівецької міськради. До інформації, що міститься в реєстрі, забезпечується вільний доступ.

Реєстраційна група має право в строк не раніше 3 місяців із часу ухвалення рішення про включення до реєстру учасника торгів, розглянути питання про дострокове виключення з реєстру, згідно з наданим проханням. Підставою для виключення з реєстру може стати повне усунення обставин, відповідно до яких учасника було включено до реєстру, компенсація у повному обсязі завданих бюджету та установам збитків та гарантії щодо не повторення таких порушень.

Обговорити на форумі