друкувати


Італія: Під час землетрусу загинула українська дівчинка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-07 03:16:23
Серед 207 людей, які загинули під час землетрусу в Італії, була 8-річна громадянка України. Унаслідок землетрусу в центральній Італії, загинула восьмирічна дівчинка-громадянка України.

Про це повідомив батько дитини.

За наявною інформацією, дівчину витягнули з-під завалів, коли вона була без свідомості. Пізніше вона померла в лікарні.

За останніми даними, які оприлюднив італійський прем'єр Сільвіо Берлусконі, всього жертвами землетрусу стали 207 людей.

Раніше влада країни повідомляла про 180 загиблих і 1,5 тисячі поранених.

Нагадаємо, сильний землетрус стався рано вранці в понеділок, 6 квітня, в районі містечка Аквіла в області Абруццо у центральній Італії. Епіцентр землетрусу знаходився за 95 кілометрів від Рима.

Приблизно за місяць до того італійський сейсмолог Джоакіно Джуліані передбачив стихійне лихо. Висновок про те, що в районі Абруццо можливий землетрус, він зробив, виявивши в сейсмічно небезпечних зонах високу концентрацію радону, рідкісного радіоактивного газу природного походження. Втім, представники місцевої влади в ці попередження не повірили та вимагали від науковця спростувати його попередження про лихо.

Керівник Національної служби цивільної оборони Італії Гуїдо Бертолазо назвав ситуацію в Абруццо драматичною, а землетрус "найбільшим стихійним лихом нового тисячоліття" в країні. За його словами, слід чекати повідомлень про численні жертви і тисячі людей, що залишилися без даху над головою.

Вже зараз відомо, що землетрус зруйнував 10 тисяч будинків, унаслідок чого 70 тисяч людей залишилися без житла , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі