друкувати


"Меру із вдячністю за дороги!"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-07 10:23:26
Вчора в Івано-Франківську на площі перед адміністративним будинком протягом кількох годин стояв запакований як подарунок червоний з червоними покришками "Запорожець".

Такий подарунок вирішили зробити водії меру Вікторові Анушкевичусу. Таким чином вони хотіли "подякувати" чиновнику за "прекрасні дороги", по яких можна їздити хіба що оцим "дивом техніки". Акцію організували представники обласної асоціації таксистів на чолі з Романом Харуком. До речі, місяць тому він з однодумцями перейменували вулицю Дудаєва на проспект імені голови міста. Пан Харук заявив, що з того часу міська влада практично нічого не зробила для ремонту доріг. Наразі у місті працює кілька жіночок, які латають ями.

"Дарування "Запорожців" свідчить про початок передвиборчої кампанії", - каже Віктор Анушкевичус. - Цього року на ремонт доріг в Івано-Франківську передбачено близько 16 мільйонів гривень, із них три мільйони на поточний ремонт. Ці кошти надійдуть із загального фонду бюджету. Надійними джерелами надходжень є транспортний збір. Із цієї статті для покращення стану вулиць візьмуть 8,260 мільйонів. Ще три мільйони запланованих видатків є для ремонту міжбудинкових проїздів. Більше двох мільйонів на капітальний ремонт вулиць має поступити з бюджету розвитку, проте його наповнення і далі знаходиться під питанням".

Міський голова також наголосив, що виділені бюджетні кошти для значного покращення дорожного покриття у Івано-Франківську є мізерними. Адже заміна тонкошарового асфальтного покриття на відрізку дороги від кільця у с.Крихівці до кінця с.Драгомирчани протяжністю чотири кілометри, який було зроблено Облавтодором минулого року, коштувало вісім мільйонів гривень. У порівнянні – це половина усіх бюджетних призначень на ремонт доріг у місті протягом 2009 року або увесь транспортний збір.

За інформацією міського управління житлово-комунального господарства, більшість вулиць в обласному центрі потребують капітального ремонту, оскільки термін їх експлуатації без капремонту (10-12) років вже давно перевищений. Що ж до так званого ямкового ремонту, то в такий спосіб за словами комунальників цього річ заплановано поремонтувати 83 вулиці в місті. Для цього вже організовано вісім бригад, а вночі працюватиме автоматизована спеціальна машина для відновлення дорожнього покриття.

Однією з вагомих проблем у дорожників є також заборгованість за виконані роботи за 2008 рік. На сьогодні Управління комунального господарства МВК боргує дорожним організаціям близько 900 тисяч гривень. Міський голова каже, що кардинально змінити ситуацію з дорогами у місті можна лише за рахунок солідних кредитних коштів або шляхом отримання згоди від дорожньо-ремонтних організацій на виконання робіт у кредит.

Проте за подарунком Віктор Андрюсович так і не вийшов. А на дорогах міста й області таки побільшало ремонтників.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі