друкувати


Польща: Американська система ПРО буде створена не скоро

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-06 08:51:56
Неформальний саміт ЄС-США наблизив обидві сторони у багатьох питаннях. Таку думку висловив Яцек Саріуш-Вольський. Голова Комісії закордонних справ Європейського Парламенту звернув увагу, що була це зустріч без важливих декларацій, але зате з чітким сигналом, як ЄС і США планують в майбутньому співпрацювати.

Яцек Саріуш-Вольський у розмові з Польським радіо наголосив, що після наради ЄС-США точно відомо, що американська система ПРО буде створена не скоро. А Польща повинна спокійно чекати на можливе розміщення щита на своїй території: "У своєму виступі на тему системи ПРО, президент Обама був дуже прецизійним. Наш вплив на цю справу вельми обмережий отже, якщо ми надалі вимагатимемо розміщення щита – це послабить нашу позицію,бо це засвідчуватиме про те, що нам більше залежить ніж американцям. Ми повинні спокійно чекати на вирішення справи і не витрачати свого політичного капіталу", повідомляє Польське радіо.

Згідно з переговорами, які велися за часів президентури Джорджа Буша – у Польщі мала б бути побудована американська потиракетна база, а на території Чехії мав бути встановлений радар.

Обговорити на форумі