друкувати


За минулі вихідні на Івано-Франківщині заєстровано 20 пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-06 06:57:34
За інформацією прес-служби Головного управління МНС в області за минулі вихідні на Івано-Франківщині заєстровано 20 пожеж.

Вранці 4 квітня в обласному центрі по вулиці Галицькій виникла пожежа в підвальному приміщенні одного із житлових будинків. Горіли двері кладовки та речі домашнього вжитку. Під час гасіння пожежі через сильне задимлення МНСникам довелося 40 хвилин працювати в апаратах захисту органів зору та дихання. Причина виникнення пожежі встановлюється, повідомляє головне управління МНС України в Івано-Франківській області.

4 квітня чотири випадки пожеж було зареєстровано на Коломийщині. На території приватних обійсть горіли господарські споруди. Причини цих пожеж наразі з’ясовуються.

4 квітня близько 15-ої години через неконтрольоване спалювання трави на території Спаської сільської ради на Рожнятівщині загорілась засувка гирла газової свердловини. Ця свердловина "54 Спас" - контрольна та виведена з експлуатаційного фонду, видобуток нафти і газу там не ведеться. Вогнем було пошкоджено сальник засувки обв’язки гирла свердловини.

Вніч проти 5 квітня сталася пожежа у господарській споруді на одному із обійсть в селі Горохолино Богородчанського району. Вогнем було знищено покриття стодоли, пошкоджено перекриття стайні. Причина пожежі встановлюється.

Вранці 5 квітня в селі Стопчатів на Косівщині вогонь спалахнув в продуктовому магазині "Артеміда". Пожежею було частково знищено приміщення магазину, пошкоджено стіни і майно, яке там знаходилось. Завдяки оперативності та професійності рятувальників було не допущено дальшого розповсюдження вогню на сусідні будівлі. Того ж дня в обідню пору в Долині горіли відходи будівельних матеріалів на відкритій території ВКФ "Ретекс". Причина пожежі - спалювання сухої трави невстановленою особою.

А ввечері 5 квітня в селі Стрільче Городенківського району в одному із господарств сталася пожежа на горищі підсобного приміщення. Вогнем було знищено сміття. Попередня причина пожежі - необережне поводження з вогнем з боку господаря.

Вніч проти 6 квітня горіла металева тимчасова господарська споруда в Крихівцях Івано-Франківської міської ради. В результаті пожежі вогнем було знищено будівлю. Причина пожежі наразі встановлюється.

Загалом з початку року на території Івано-Франківщини виникло 280 пожеж, 30 осіб загинуло, ще 13 людей вдалося врятувати.

Обговорити на форумі