друкувати


Україна: Ліквідовано три порностудії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-06 05:51:12
Співробітники СБУ розкрили і ліквідували злочинне угруповання, яке під керівництвом колишнього донеччанин, в даний час - громадянина США, організувало три порностудіі і поширювала свою продукцію в інтернеті.

Про це повідомила сьогодні, 6 квітня, на прес-конференції в Києві начальник прес-центру Служби безпеки України Марина Остапенко.

За її словами, 25 лютого одночасно в Києві, Дніпропетровську та Донецьку працівники СБУ затримали лідерів і більше 20 активних учасників угруповання, припинивши діяльність трьох порностудій, з яких в ході обшуків вилучено 33 комп'ютера, 14 відеокамер.

Як вдалося з'ясувати, засновником порностудій є колишній житель Донецька, нині громадянин США, якого затримали в міжнародному аеропорту Бориспіль.

Також встановлено, що ці порностудіі діяли протягом 7 років і в їх протиправну діяльність було втягнути близько 130 чоловік.

Прибуток від такого "бізнесу" становила щомісяця від 80 до 100 тисяч доларів.

Порушено кримінальну справу по частині 3 статті 301 (ввезення, виготовлення, збут, розповсюдження порнопредметов у складі ОЗУ) і частини 1 статті 225 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Як зазначила Марина Остапенко, у відношенні трьох організаторів злочинного бізнесу, у тому числі громадянина США, вибрано утримання під вартою.

Нагадаємо, на початку лютого МВС України заявило, що недосконале законодавство дозволяє інтернет-провайдерам уникати кримінальної відповідальності за розповсюдження порно-продукції, в першу чергу дитячої, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі