друкувати


Візи для європейців - вже в травні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-06 05:34:50
Безвізовий режим між Україною та Європою може бути скасований. Ймовірно, вже 7 травня. Про це повідомив заступник глави секретаріату Президента Ігор Попов. "Незабаром ми скасуємо безвізовий режим з Європою і виграємо від цього. Це станеться дуже скоро. Можливо, навіть до Празького саміту 7 травня цього року".

За словами Попова, скасування візового режиму, перш за все, пов'язана із запобіганням в'їзду іноземних злочинців. "По-перше, не полізе всяка сволочь, зараз вони заходять без віз, кожен місяць якого-то педофіла відловлювати или какого-то маніяка, і потім ловім по всій Україні, тому що він зайшов без візи, немає на нього даних. Правоохоронні органи скаржаться - це головний фактор ", - сказав Попов.

У той же час Попов підкреслив, що подібний крок також підштовхне Європу скасувати візи для України.

Нагадаємо, на початку травня в Києві відбудеться 3-е засідання Спільної візового комітету Україна - ЄС, на якому Євросоюз остаточно вирішить, чи буде відмінено візовий режим з Україною.

7 травня в Празі заплановано провести саміт інавгурації учасників ініціативи "Східне партнерство", в якому візьме участь і Віктор Ющенко.

З 1 травня 2005 року громадяни ЄС звільнені від оформлення віз для в'їзду в Україну на період до 90 днів, або під час транзитного проїзду, повідомляє Утро.UA.

Обговорити на форумі