друкувати


Про проведення двомісячника охорони рибних ресурсів під час

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-06 04:14:56
Голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Вінтоняк підписав розпорядження згідно з яким слід провести з 1 квітня по 10 червня 2009 року двомісячник з охорони водних живих ресурсів району під час весняного нересту риби.

Цим розпорядженням також затверджено заходи щодо підготовки та проведення в районі двомісячника охорони водних живих ресурсів, заборонено промисловий та аматорський вилов риби на період нересту.

Головному державному управлінню охорони рекомендовано використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Івано-Франківській області визначити ділянки водойм для обмеження аматорського рибальства.

Серед населення розпочато масово-роз'яснювальну роботу щодо заборони вилову весняного нересту, проводитимуться рейдові перевірки з контролю за якістю промислових та побутових стічних вод, що скидаються у водойми, дотримання правил зберігання та застосування отрутохімікатів, облаштування водозаборів тощо.

Також відповідними службами забезпечено суворий контроль за недопущенням торгівлі рибою та продуктами її переробки без підтверджуючих документів.

Обговорити на форумі