друкувати


Чернівці: Прес-конференція на тему: "Зупинимо свавілля"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-06 12:11:56
07 квітня 2009 року о 14:00 в конференц залі бізнес центру "Буковина" (м.Чернівці, вул.Головна,141) відбудеться прес-конференція на тему: "Зупинимо свавілля" або ні Закону про колекторів!, а також презентація нового виду діяльності антиколекторів "Я тобі, а ти мені!", або як погасити кредит і отримати депозит без колекторів та шахраїв.

Робочою групою при Міністерстві юстиції 27 березня 2009 року завершено розробку проекту Закону, який покликаний законодавчо врегулювати діяльність колекторів в Україні. Міністр по закінченню сказав, що на протязі тижня організації, що здійснюють колекторську діяльність, повинні надати зауваження та пропозиції до законопроекту. Після чого узгоджений варіант законопроекту буде запропонований у якості законодавчої ініціативи.

Антиколекторна компанія "Ваша Надія" та й напевно більшість позичальників чи потенційних боржників в України турбує діяльність так званих колекторських фірм. Вони появились три роки тому, але тільки тепер влада їх "замітила". "Епідемія", тобто їх масова поява пов’язана з тим, що в умовах фінансової кризи люди, які залишилися без зарплати або інших доходів - втратили й можливості вчасно повертати кредити. Банки ж, які в останні роки активно привчали людей жити в борг, "раптом" виявили велику кількість "проблемної заборгованості", тобто загрозу неповернення кредитів. Отут і почали з’являтися, як гриби після дощу, колекторські фірми, кількість яких на українському фінансовому ринку наразі досягла 50-ти… Спроба цю діяльність узаконити в найкоротші терміни і будь-якою ціною викликає тривогу у всіх правозахисників та антиколекторів України, а тому на прес-конференції буде зроблено офіційну заяву з цього питання від імені асоціації антиколекторів та правозахисників, а також громадських рухів та всіх хто сповідує принцип "Зупинимо свавілля". Узаконення колекторської діяльності без участі громадськості (позичальників, вкладників, правозахисників, антиколекторів та громадських організацій) є черговим свавіллям влади.

Цьому будуть протистояти антикризові приймальні, які взяли початок в Івано-Франківську (Створили їх ГО "Народний антикризовий спротив" та ГО "Івано-Франківська правозахисна організація "Ваша Надія"). Такі ж приймальні будуть створені по всій Україні, а 07 квітня 2009 року відкриється і в м. Чернівці по вул. Хотинська 3-М поверх 1. Вони створюються для надання своєчасної швидкої юридичної та кваліфікованої допомоги людям, які потерпіли та можуть потерпіти від свавілля колекторних компаній, банків, кредитних спілок. В кризовий період найчастіше обманним шляхом фінансові установи без суда і слідства, порушуючи закони та Конституцію України оволодівають майном позичальника, втручаються в особисте життя та порушують недоторканість оселі.

Є випадки, коли після відвідин колекторів люди вдаються до самогубств.

Тимчасовий адміністратор "Надра Банку" Валентина Жуковська заявила, що дуже скоро позичальники і вкладники зможуть зробити "бартер", тобто депозити поміняти на майно позичальника. В Україні пішла хвиля, так званої, "комерції" на викупі депозитів чи повернення депозитів за "відкат". Ці схеми "успішно" працювали при поверненні експортерам ПДВ, а тепер його приміряють на депозитах. Антиколекторна компанія "Ваша Надія", громадська організація антиколекторів та правозахисників "Ваша Надія" координаційна рада асоціації правозахисників та антиколекторів України "Ваша Надія" береться у всіх регіонах де є наші представництва розпочати рух: "Я тобі, а ти мені!", або як погасити кредит і отримати депозит без колекторів та шахраїв".

На прес-конференції буде йти мова:

- про проблеми кредитної спілки "Хрестиянська злагода" та дано буде механізм вирішення проблем вкладників, в першу чергу Чернівецької філії цієї спілки.

- про проблеми позичальників та вкладників банків, кредитних спілок та про шахрайські схеми з фінансами і майном за участю нотаріусів, банкірів, колекторів, БТІ та інших "делків" та шахраїв.

Учасники пресконференції:

- Федір Олексюк – голова координаційної ради асоціації антиколекторів та правозахисників України "Ваша Надія", засновник першої в Україні антиколекторної компанії "Ваша Надія";

- Володимир Яворовський – представник громадської правозахисної організації "Ваша Надія", координатор громадської антикризової та антиколекторної приймальні в м. Чернівці;

- Петро Герей – директор антиколекторної компанії "Ваша Надія" в Чернівецькій області; - Денис Мисечко – голова громадської правозахисної організації Ваша Надія";

- Микола Жабка, потерпілий від дій кредитної спілки, член громадської правозахисної організації "Ваша Надія";

- Негрич Тарас, потерпілий від свавілля "делків" та шахраїв за участю нотаріуса та БТІ.

- Володимир Галюк, поручитель, що потерпів від дій колекторів та банку.

- Юрій Кульпа – директор антиколекторної компанії "Ваша Надія" в Івано-Франківській області

- Гринчук Юрій – потерпілий, що ніколи не отримував кредиту і не був поручителем від колекторної компанії ТОВ "Кредитекспрес Юкрейн Ел.Ел.Сі" та ВАТ "Плюс Банк".

Після закінчення прес-конференції учасники можуть ознайомитись з роботою громадської антикризової та антиколекторної примальні.

Автор: Петро ГЕРЕЙ, директор ЮОАК "Ваша Надія" У Чернівецькій області
Обговорити на форумі