друкувати


Італія: Потужний землетрус. Десятки загиблих

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-06 09:50:35
В центральній частині Італії в ніч на понеділок, 6 квітня, стався потужний землетрус. В результаті шістнадцять людей, зокрема п'ятеро дітей, загинули.

За даними обласного командування карабінерів, йдеться тільки про попередні підсумки трагедії. Тридцять людей в даний час вважаються зниклими без вісті. У зоні біди може знаходитися до 10 тисяч будинків.

В обласному командуванні карабінерів підтвердили, що ситуація дуже серйозна, може йтися про численні жертви, є багато поранених. За оцінками карабінерів, кількість жертв зростатиме.

Підземні поштовхи були зафіксовані в Абруццо і сусідній області Лаціо о 3.32 (4.32 за Києвом).

У місті Аквіла сила підземних поштовхів досягала 5,8. У центрі міста деякі будівлі були зруйновані, багато людей виявилися під розвалинами, є поранені. Зараз пожежники і городяни розбирають завали, під якими залишаються люди.

Близько 5 години ранку (6.00 за київським часом) в Аквілі знов відбулися поштовхи силою 4,7. Нові поштовхи були зафіксовані близько 6 ранку (7.00).

Керівник національної Служби цивільної оборони Гуїдо Бертолазо заявив, що у зв'язку із землетрусом в Італії може бути оголошений надзвичайний стан.

Бертолазо назвав ситуацію в Абруццо драматичною, а землетрус "найбільшим стихійним лихом нового тисячоліття" в Італії. За його словами, слід чекати повідомлень про численні жертви і тисячі людей, що залишилися без даху над головою, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі