друкувати


Президент заявив, що він партійно незаангажований

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-03 02:42:04
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що запропоновані ним зміни до Конституції повинні забезпечити стабільну та ефективнішу роботу парламенту, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Про це, як повідомляє прес-служба Ющенка, глава держави заявив сьогодні в інтерв'ю щотижневому журналу "Фокус".

"Прийшов час, коли нам потрібно висловитися публічно і ясно - якою могла б бути національна Конституція. Я є людиною партійно незаангажованою, у мене є тільки один інтерес - сформувати найбільш об'єктивний документ, тоді він отримає підтримку", - сказав глава держави. "...давайте ми пройдемо всю процедуру чесно і гідно - парламентські слухання, парламентське рішення, звернемося до людей".

Президент висловив переконання, що тема реформування Конституції повинна бути предметом інтересу кожного громадянина і висловив надію, що Верховна Рада підтримає запропоновані ним кроки. Ющенко нагадав, що саме з метою забезпечення відкритого і прозорого конституційного процесу він ініціював створення Національної конституційної комісії. "Мій головний партнер - 47 млн. українців", - переконаний Глава держави.

"Я чесно і сердечно виклав свою позицію і готовий кожен рядок цієї моделі устрою відстоювати. Виграють всі: ми матимемо самодостатній уряд, самодостатній інститут місцевих органів влади. Ми матимемо інститут президентства, який чітко окреслений в своїх повноваженнях щодо гарантій стабільності, територіальної цілісності, безпекової, зовнішньої політики, того, що належить Президентові. Кожен отримає своє з погляду компетентності", - відзначив Глава держави. На його думку, парламент в даному випадку отримує територіальну і політичну представницькі місії. "Політична представницька місія бере на себе ту відповідальність, яка в компетенції виконавчої влади... з іншого боку ми отримуємо інститут стабільної державної парламентської влади, який забезпечує стабільний супровід конституційних державних інституцій", - відзначив Ющенко.

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі