друкувати


На брухт здали … бульдозер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-03 12:53:57
Зусиллями тисменицьких міліціонерів напередодні повернуто викрадене майно одного з івано-франківських підприємств. Правоохоронці розкрили кваліфіковану крадіжку, якою зловмисник заподіяв організації значних збитків.

Поки більшість охочих заробити у скрутну пору на здачі металобрухту нишпорять у пошуках старих каструль та заіржавілих труб, 33-річний мешканець приміського села, як мовиться, замахнувся на велику рибину. Зловмисник зумів організувати викрадення цілого бульдозера, якого запримітив на березі річки. Спецтранспорт, як згодом виявилося, водій змушений був залишити через якусь поломку. Цим і скористався зухвалий молодик, оперативно завантаживши його з допомогою автокрана на вантажівку. Відтак поспішив якнайшвидше доправити його до одного з пунктів прийому брухту. Реалізувати викрадений бульдозер, до речі, йому вдалося не відразу. Після кількох невдалих спроб він нарешті натрапив на приймальника, який погодився заплатити готівку за такий «брухт». Ризикована оборудка дозволила зловмисникові покласти до кишені 10 тисяч гривень.

Утім, довго тішитися дармовими грошима тисменичанину не довелося. Увечері керівництво підприємства повідомило про крадіжку у райвідділ міліції, а вже наступного дня правоохоронці відшукали викрадений бульдозер. Його справжня вартість становить понад 120 тисяч гривень, а така сума викраденого визначає кваліфікацію крадіжки, як вчинену у великих розмірах. За її скоєння Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді возбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Вирішується питання про взяття зухвальця під варту, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі