друкувати


Прикарпаття: Антистихійний центр отримав від міністерства першу партію рятувальної техніки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-03 11:45:11
Центр швидкого реагування оперативно-рятувальної служби відкрили в селі Ценжів Тисменицького району на Івано-Франківщині. Його працівники ліквідовуватимуть наслідки стихій та запобігатимуть їх виникненню.

— Прикарпаття найбільше потерпіло від минулорічної повені, та й географічно ми розташовані посередині регіону. Тому такий центр повинен бути саме у нас, — каже голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук (на фото).

У центр надходитиме інформація від Гідрометцентру про можливу повінь, сходження лавин чи селевих потоків. Тоді особовий склад негайно буде задіяний на будівництві захисних споруд, укріпленні дамб та мостів. Виїжджатимуть також на Хмельниччину, Буковину, Тернопільщину та Львівщину. Остаточно центр сформують до кінця 2009 року, тут працюватимуть 1200 рятувальників. Нині до роботи задіяно 60 людей, ще 50 проходять медкомісії для отримання атестації.

Центр отримав від міністерства першу партію рятувальної техніки — легкове авто, автобус, самоскид та кран. Протягом місяця надійде ще 18 одиниць. А до кінця року повинні укомплектувати 480. Серед них будуть і плавзасоби, необхідні для евакуації людей.

Автор: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі