друкувати


Про реформу говорили в Яремчі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-03 11:43:06
Сьогодні в Яремчі закінчився регіональний тренінг для представників органів місцевого самоврядування міст Західної і Центральної України з обговорення реформи системи державного управління. Організовує дійство координатори Муніципальної програми врядування та сталого розвитку ПРООН за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва. Учасниками тренінгу були 40 представників органів місцевого самоврядування та регіональні журналісти.

За задумом організаторів тренінгу, його учасники покращать свої знання в сфері соціальної мобілізації, познайомляться з особливостями децентралізації та вдосконалять навички в сфері стратегічного, операційного та фінансового планування для становлення ефективного місцевого самоврядування, залучення громадян до процесу прийняття рішень на місцевому рівні, спрямованих на поліпшення якості життя в містах України.

Покращення спроможності органів центральної та місцевої влади в сфері децентралізації фінансових та адміністративних повноважень і відповідальності сприятимуть покращенню стану місцевого самоврядування та якості життя мешканців міст України. У ході тренінгу було обговорено концепцію про передачу повноважень та відповідальності від центральних до місцевих органів влади.

Обговорити на форумі