друкувати


НАТО виповнюється 60 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-03 10:02:31
НАТО виповнюється 60 років. Цей ювілей члени організації вирішили відзначити у сімейному колі – тобто без будь-яких гостей. Інтриги з наданням або ж не наданням плану дій з членства Україні та Грузії на цей раз, на відміну від торішнього Бухареста, не буде. На зустріч збираються лише представники 28 країн альянсу, і вирішувати вони будуть, насамперед, внутрішні проблеми.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Ніколя Саркозі планують виступити з ініціативами нової стратегії НАТО, яка задовольнятиме новим глобальним викликам у сфері безпеки.

Також одне з головних питань на порядку денному – вибори нового генсека. Саме в ході самміту буде затверджений наступник Яапа де Хооп Схеффера (на фото). Цю посаду він буде обіймати з 1 серпня. Найвірогідніший кандидат – данський прем'єр Андерс Фог Расмуссен.

Інша важлива тема – повернення Франції у військові структури альянсу. Весь самміт пройде під знаком цього нещодавно ухваленого рішення. Як відомо, Франція не брала участь у військових структурах НАТО протягом 43 років, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі