друкувати


Засяяли "Карпатські зорі"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-02 11:40:58
У Косові відбувся перший всеукраїнський фестиваль мистецтв "Карпатські зорі". Попри те, що організатори не мали досвіду проведення свята такого масштабу, в гуцульському містечку зібралася творча молодь з усієї України.

Конкурсанти виступали у номінаціях "естрадна пісня", "народна пісня", "авторська пісня", "хореографія", "художнє читання" і "театральне мистецтво". Географія учасників була доволі широкою — позмагатися за звання лауреатів приїхали юні артисти з Київщини, Одещини, Херсонщини, Донецької, Чернівецької областей, Криму і, звичайно, з різних міст Івано-Франківської області.

До складу журі увійшли співаки, режисери, поети, хореографи й аранжувальники, а очолив його народний артист України Остап Гавриш. Судді були строгими в оцінках, а проте відзначили високий рівень підготовки конкурсантів, особливо в номінації "естрадна пісня" у віковій категорії від 16 і старші.

Івано-Франківщина виступила на фестивалі вельми успішно — відзначились юні артисти з обласного центру, Калуша та Перегінська. Власне з Перегінська Рожнятівського району приїхав ансамбль "Маленькі бойки", який став володарем гран-прі в молодшій віковій групі.

Відзначило журі також і кращих керівників, які підготували найбільшу кількість лауреатів. В жанрі "хореографія", "художнє читання" та "театральне мистецтво" учасників було не надто багато. Але ж це лише перший фестиваль, тож є сподівання, що наступні набудуть ще ширшого розголосу, а отже й більшої кількості учасників у різних номінаціях та більшої кількості меценатів, які підтримають добре починання, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі