друкувати


Проти посадових злочинів боротимуться за допомогою… угоди

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-01 03:43:52
Військовослужбовці Збройних Сил України в Івано-Франківську розпочали черговий наступ на корупцію та інші злочини, що плюндрують честь мундиру. Зокрема, напередодні чергової призовної кампанії "Весна 2009" в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті між військкомом підполковником Геннадієм Долгашовим та всіма працівниками і військовослужбовцями персонально було укладено угоди про сумлінне виконання посадовими особами своїх обов’язків.

У цій угоді 14 пунктів, шість з яких передбачають обов’язки підлеглих, а в інших викладено те, чим має перейматись військком. На думку керівництва військкомату, такий метод психологічного впливу має підвищити внутрішню відповідальність кожного "військкомівця".

"Ми намагаємось достукатись до сумління кожного нашого працівника, - пояснив заступник військового комісара з виховної роботи Івано-Франківського ОВК майор Любомир Демчук. - Угода скерована на запобігання таких негативних явищ, як посадові злочини, хабарництво, зловживання службовим становищем. На нашу думку, людина чесно повинна виконувати покладені на неї обов’язки не через страх покарання, а у відповідності з власною совістю та честю".

Автор: Тарас ГРЕНЬ, підполковник, Західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України
Обговорити на форумі