друкувати


Не жарт: 1 квітня можлива кібер-атака хробака Conficker

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-01 10:03:14
Microsoft: Conficker - один з найнебезпечніших інтернет-хробаків за останні роки. Експерти з питань безпеки попереджають, що 1-го квітня черв'як Conficker отримає якесь оновлення. Однак яке саме і що після цього станеться, не повідомляється.

За даними фахівців, шкідлива програма може бути використана з метою організації DDoS-атак, а також для здійснення масових розсилок спаму або інфікованих листів.

Тим часом, Microsoft за підтримки ряду організацій вже розгорнула кампанію по боротьбі з хробаком, що передбачає блокування доменних імен, які можуть використовуватися програмою-паразитом.

Нагадаємо, відомий під кодовими назвами Downadup і Conficker вірус, що заражає комп'ютери користувачів за допомогою вразливості MS08-067 в операційній системі Windows. Вірус поширюється, отримуючи доступ до одного комп'ютера, після чого підбирає паролі до інших ПК в тій же мережі.

Крім того, Microsoft оголосила про те, що заплатить 250 тисяч доларів винагороди за інформацію про авторів Conficker, повідомляє Корреспондент.

Обговорити на форумі