друкувати


З 1 травня в ЄС заборонять ввезення м'ясо-молочних продуктів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-31 05:00:18
З 1 травня 2009 р. набувають чинності нові правила ввезення громадянами продуктів харчування тваринного походження, згідно з якими громадянам забороняється ввозити м'ясні та молочні продукти (під час подорожі, в супроводжуваному багажі, в міжнародних поштових відправленнях).

Про це повідомили в прес-службі Державної митної служби України з посиланням на інформацію Представництва України в Європейському Союзі.

Ця заборона вводиться для захисту здоров'я тварин на території країн-членів ЄС і не поширюється на тих громадян, які прибувають з території Хорватії, Гренландії, Ісландії або Фарерських островів і перевозять зазначені продукти для власного споживання вагою до 10 кг.

Правила також не стосуються порошкового дитячого харчування, спеціальних продуктів або харчування, необхідного для лікування тварин, якщо вага цих продуктів не перевищує 2 кг і якщо вони не мають потреби в зберіганні в холодильнику безпосередньо перед відкриттям, містяться в спеціальній неушкодженої упаковці виробника за умови продажу кінцевому споживачу .

Що стосується рибної продукції і різних панцирних, туристам дозволяється ввозити їх вагою до 20 кг. Правила щодо ваги не поширюються на тих, хто прибуває з Ісландії і з Фарерських островів.

Інші ж продукти тваринного походження, такі як мед, живі устриці, мідії живі і, наприклад, слизні, громадянам дозволяється ввозити вагою до 2 кг.

Дані правила не будуть поширюватися на продукти тваринного походження, які перевозяться між 27 країнами-членами ЄС або ввозяться з Андорри, Ліхтенштейну, Норвегії, Сан-Марино та Швейцарії , повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі