друкувати


А.Яценюк вважає не на часі створення двопалатного парламенту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-31 03:21:17
"На даному етапі я не поділяю позицію Президента щодо двопалатності українського парламенту", – сказав журналістам в кулуарах Верховної Ради лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк. "У нас проблеми з основною палатою – так званою – нижньою, то уявіть собі, що буде коли в Україні буде дві палати". До того ж він зазначив, "що Президент фактично виконує функцію другої палати і є гарантом Конституції".

"Закони, які не проходять суспільний запит і суспільний контроль, ветуються Президентом. Так що ці функції у Президента є, тому розмови про двопалатний парламент навряд чи потрібно вести", – наголосив лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Також Арсеній Яценюк висловив сумнів, що у сьогоднішніх умовах парламент здатен взагалі ухвалити такі зміни до Конституції. "Політики в очікуванні президентської кампанії. Розглядати Конституцію, як елемент цієї кампанії, ні в якому випадку недоцільно. Необхідно заспокоїтись, пройти кампанію, сформувати новий парламент, і з новим парламентом відповідним чином приймати зміни до Конституції", – сказав Арсеній Яценюк.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін"
Обговорити на форумі