друкувати


Уряд підвищив пенсії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-31 02:07:17
Уряд України прийняв Постанову від 11.03.2009 р. №198 "Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян", якою передбачено виплату з 1 квітня підвищення у розмірі 7,5 грн. до всіх пенсій, соціальної допомоги, а також щомісячного довічного грошового утримання. Протягом року розмір підвищення буде переглядатись і становитиме: з 1 липня — 14,2 грн., з 1 жовтня — 28,4 грн.

Підвищення встановлюють непрацюючим особам незалежно від дати призначення (перерахунку) пенсії (соціальної допомоги, щомісячного довічного грошового утримання). Особам, які одержують пенсію у зв’язку з втратою годувальника на дітей та недієздатних осіб, пенсії підвищуються незалежно від того, працюють вони чи ні.

Підвищення виплачують понад загальний розмір пенсії (з урахуванням усіх надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною та інших доплат, встановлених законодавством) у межах максимальних розмірів пенсійних виплат, передбачених пунктом 10 постанови Кабінету Міністрів України від 28.05.2008 р. №530.

Крім того, цією постановою визначено коефіцієнт підвищення пенсій з 1 березня у зв’язку зі зростанням середньомісячної заробітної плати штатного працівника в Україні відповідно до частини другої статті 42 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", який становить 1,0674. З 1 березня пенсії, призначені за законами України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб", "Про наукову і науково-технічну діяльність", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", у разі якщо розмір пенсійних виплат протягом минулого року не збільшився або збільшився менше ніж на 6,74 відсотка, будуть підвищені на відповідний коефіцієнт. Телефон для довідок: 4-70-03.

Джерело: Адміністрація управління Пенсійного фонду в Коломийському районі, "Вільний голос"
Обговорити на форумі