друкувати


Батьківщиною черв'яка Conficker названо Китай

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-30 03:03:47
Черв'як Conficker, також відомий як Downadup і Kido, був створений в Китаї, повідомляє CNet News з посиланням на дані в'єтнамської компанії BKIS, що займається комп'ютерною безпекою. Раніше передбачалося, що Conficker розробили в Росії чи Європі.

Висновок про те, що Conficker створений китайськими хакерами, в'єтнамські експерти з безпеки зробили після аналізу його коду. Останній виявився тісно пов'язаний з кодом вірусу Nimda, епідемія якого була зафіксована в 2001 році.

Передбачається, що Nimda був розроблений в Китаї, так як в коді вірусу були виявлені вказівки на цю країну. Але офіційно ці дані не були підтверджені.

Вперше атака черв'яка Conficker була зафіксована на початку 2009 року. Протягом кількох днів він уразив десять мільйонів комп'ютерів. Ботнет, утворений зараженими комп'ютерів, є одним з найбільших у світі.

Корпорація Microsoft запропонувала винагороду у 250 тисяч доларів за інформацію, яка допоможе в викритті автора або авторів Conficker. Також Microsoft домовилася про партнерство з декількома організаціями, метою якого стало знищення хробака.

У лютому 2009 року з'явилася нова версія цього хробака - Conficker B + +. Вона використовує нові методи завантаження програмного забезпечення на заражений комп'ютер, що розширює можливості зловмисників. Можливо, поява Conficker B + + стала відповіддю творців хробака на дії групи Conficker Cabal. Остання блокує домени, з якими зв'язується черв'як для отримання інструкцій.

Поки Conficker лише заражає комп'ютери та не дозволяє заходити на деякі сайти. Зокрема, на ресурси компаній, що займаються комп'ютерною безпекою. Передбачається, що зловмисники активують Conficker першого квітня. Що будуть робити заражені ним комп'ютери після цього, невідомо , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі