друкувати


Італія: Поліція не випускає українців з країни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-30 02:40:33
Карабінери в Римі намагалися конфіскувати мікроавтобуси українців, які здійснюють перевезення з Італії в Україну. Як повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, в неділю, 29 березня, карабінери оточили одну з двох стоянок в Римі, звідки відправляються мікроавтобуси в Україну, поблизу станції Остієнце.

Самі карабінери пояснили, що прибули у відповідь на звернення жителів кварталу, нібито незадоволених наявністю стоянки, після чого почали конфіскацію транспортних засобів.

Городецький зауважив, що в цей момент ситуація досягла найбільшого загострення, оскільки сотні жінок кинулися захищати водіїв, ледь не спровокувавши силовий конфлікт. Деякі з них на знак протесту лягли на землю перед мікроавтобусами, щоб не допустити їх конфіскації.

Після тривалих переговорів, проведених з представниками правоохоронних органів начальником консульського відділу Посольства України в Італії Русланом Семенченко, головою Християнського товариства українців в Італії і двома депутатами міської ради італійської столиці, карабінери погодилися не конфісковувати мікроавтобуси і обмежилися лише кількома штрафами.

Городецький також відзначив, що, за інформацією джерел, що заслуговують довіри, причиною облави могла бути заява організації, яка контролює іншу римську стоянку мікроавтобусів і яка хотіла таким способом позбутися від конкурентів, повідомляє SiteUA.org .

Обговорити на форумі