друкувати


На майдан… з регіоналами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-27 03:52:20
Сьогодні Івано-Франківська обласна організація Партії регіонів розпочинає під стінами облдержадміністрації акцію протесту, на яку збере своїх однопартійців та прихильників з районів. Про це вчора заявив голова обласної організації партії Василь Чуднов.

Основними вимогами мітингувальників стане гасло "Президента України та прем'єр-міністра у відставку!". Подібні протести паралельно відбуватимуться в усіх областях України як відгомін на слова лідера регіоналів Віктора ЯЧнуковича, який 19 грудня минулого року заявив, що дає діючій владі сто днів, аби якось покращити ситуацію з кризою. Проте й досі нічого не зроблено і з кожним днем жити стає важче і гірше.

"Наразі тільки Івано-Франківщині уряд заборгував 124 мільйони гривень за виконані і незавершені роботи з ліквідації наслідків стихії, - мовив Василь Чуднов. –Отож настав час сказати бездарній владі "Досить! Державі потрібні порядок і стабільність. Це здатна забезпечити Партія регіонів".

"Ми заявляємо про свою недовіру до Президента України Віктора Ющенка та уряду Юлії Тимошенко. Протестуємо проти зростання безробіття; катастрофічного зниження темпів росту доходів громадян; замороження росту соціальних виплат незахищеними верствам населення, замороження рівня прожиткового мінімуму", - йдеться у резолюції мітингу протесту.

Вимоги Партії регіонів мають 9 пунктів:

- зупинити подорожчання та негайно ввести мораторій на підвищення цін на продукти харчування, лікарські засоби, товари першої необхідності, енергоносії і житлово-комунальні послуги;

- погасити заборгованість із виплати працівникам бюджетної сфери;

- внести зміни в бюджет України як економічну основу виконання соціальних гарантій і прав громадян;

- зменшити податковий тиск на малий і середній бізнес;

- забезпечити захист соціальних гарантій малозабезпечених верств населення;

- зупинити розвал агропромислового комплексу; встановити мінімальну заробітну плату в розмірі прожиткового мінімуму на 1 травня 2009 року;

- ухвалити антикризовий план дій разом зі змінами у держбюджет.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі