друкувати


Виховуємо конструкторів та модельєрів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-27 03:38:23
На базі навчально-виробничого комплексу загальноосвітньої школи-ліцею №23 Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника відбулася обласна виставка-конкурс та змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, яку організував обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

У змаганнях взяли участь 55 гуртківців позашкільних навчальних закладів 11 районів та п’яти міст Івано-Франківщини. Під час змагань хлопчики здавали теоретичний залік з основ початкового технічного моделювання, випилювали лобзиком з фанери іграшку та виконували її художнє оформлення, виготовляли з картону за розгорткою модель кораблика, виготовляли моделі літаків з картону та проводили їх запуск на дальність польоту.

А дівчатка у той час вправлялися у теорії з основ обслуговуючої праці, виконували крій та шиття елементів одягу, виготовляли з паперу іграшку (бичок) за розгорткою, ліпили з пластиліну персонажів української народної казки "Рукавичка".

Діяла також виставка, де було представлено 210 експонатів в розділах (Найпростіші автомоделі, авіа-, ракето-, судно моделі, найпростіші механічні іграшки, вироби в стилі народних ремесел, сувеніри та м’яка іграшка, вироби в техніці оригамі та паперопластики, макети будівель). За результатами конкурсу, 40 з представлених на виставці робіт відзначено. Вони будуть представлені на Всеукраїнську виставку з початкового технічного моделювання, яка відбудеться у Києві.

Переможцями змагань стали Віталія Рибій (Войнилівський центр дитячої та юнацької творчості), Орест Качур (Тисменицький будинок дитячої та юнацької творчості), Мар’ян Порох (Снятинська районна станція юних техніків).

Джерело: Прес-служба ОДА
Обговорити на форумі