друкувати


РДА: Про посилення пожежної безпеки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-27 11:43:30
За минулий рік у районі трапилося 84 пожежі, що на 25% більше, ніж у 2007-му; загинуло восьмеро осіб. Кількість пожеж зростає і цьогоріч основною причиною їх виникнення є необережне поводження громадян з вогнем, у неповному обсязі здійснюються заходи з посилення пожежної безпеки в сільській місцевості.

З метою поліпшення протипожежного захисту населених пунктів та профілактики травмування і загибелі людей на пожежах району голова райдержадміністрації Михайло ВІНТОНЯК підписав розпорядження "Про посилення пожежної безпеки в районі".

Серед першочергових завдань: проаналізувати стан протипожежної безпеки в кожному населеному пункті, на підприємствах, в установах і організаціях району; організувати навчання з питань пожежної безпеки позаштатних інструкторів сільських, селищних рад та житлово-експлуатаційних підприємств, а також населення — правилам пожежної безпеки за місцем проживання не менше одного разу в квартал.

У розпорядженні також передбачено комплекс заходів для недопущення пожеж у лісових масивах, торфовищах, сільгоспугіддях та під час збирання нового врожаю.

На відділ освіти, зокрема, покладається обов’язок провести в загальноосвітніх навчальних закладах району Тиждень безпеки життєдіяльності, в рамках якого організувати проведення вікторин, конкурсів, відкритих уроків та батьківських зборів з участю працівників Коломийського районного управління ГУ МНС; організувати виступи команд дружин юних рятувальників.

Наголошується на ролі релігійних конфесій у профілактиці пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Редакцію газети "Вільний голос" зобов’язано постійно висвітлювати інформацію щодо запобігання пожежам і загибелі людей на них.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі