друкувати


МТС-Україна починає будівництво національної мережі Wi-Fi

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-26 04:45:56
Оператор мобільного зв'язку МТС-Україна, дочірня компанія ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" (NYSE: MBT), приступає до будівництва національної мережі "MTS Wi-Fi" і оголошує про те, що компанія "Pyxus-2006" була обрана підрядчиком за підсумками закритого тендера на будівництво мережі бездротового широкосмугового доступу в Інтернет за допомогою технології Wi-Fi.

За умовами тендеру компанія-підрядчик повинна розгорнути брендовані мережі "MTS Wi-Fi" та інтегрувати її в існуючу систему МТС-Україна. Власна мережа Wi-Fi дозволить компанії МТС-Україна значно розширити географію надання послуг у стандарті Wi-Fi під власним брендом, а також пропонувати користувачам більш гнучкі і привабливі тарифи для широкосмугового бездротового доступу в Інтернет. Власна мережа Wi-Fi стане для абонентів МТС ще одним зручним інструментом мобільного доступу в Інтернет нарівні з вже діючими інноваційними послугами "МТС Коннект", "BlackBerry" і традиційними мобільними сервісами Інтернет-компанії.

"Даний проект покликаний не тільки зміцнити наше технологічне портфоліо, але й вивести послугу доступу Wi-Fi на новий якісний рівень. У той же час ми прекрасно усвідомлюємо, що ця послуга, як і раніше, є нішовою на ринку широкосмугового доступу. У зв'язку з цим ми будемо дуже виважено і продумано будувати нашу мережу, і, в першу чергу, географія будівництва точок доступу Wi-Fi буде охоплювати аеропорти України, готелі, кафе, фірмові магазини МТС, а також інші громадські місця, де ця послуга буде найбільш затребувана потенційними користувачами. Разом з тим, наші тарифи будуть повністю відповідати стратегії МТС "народні тарифи - преміальна мережа", - зазначив начальник відділу впровадження UMTS Герман СМИРНОВ.

У червні 2008 року компанія МТС-Україна отримала національну ліцензію на надання послуг бездротового широкосмугового доступу в Інтернет за технологією Wi-Fi. Ця ліцензія передбачає використання радіочастотного ресурсу в діапазоні частот 2,4 ГГц усередині будівель і споруд у всіх регіонах України строком на 5 років. Її умови також припускають завершення освоєння всього спектру виділених частот до жовтня 2011 року.

На сьогоднішній день МТС-Україна використовує орендований радіочастотний діапазон, надаючи послугу Wi-Fi в 12 найбільших містах України, в яких розгорнуто 55 "хот-спотів". Точки доступу розташовані в аеропортах, великих торгових і бізнес-центрах, готелях, кафе і ресторанах. Компанія МТС стала першим оператором стільникового зв'язку на Україні, що запустив в червні 2006 року в комерційну експлуатацію сервіс Wi-Fi для своїх абонентів, повідомляє Вебтелеком.

Обговорити на форумі