друкувати


Раціоналізатори презентують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-26 11:48:29
24 березня в конференц-залі Інноваційно-виставкового комплексу Національного технічного університету нафти і газу відбулася обласна науково-практична конференція "Створення, накопичення, захист та використання об’єктів промислової власності "Техтворчість Прикарпаття".

Богдан СЕРЕДЮК, голова ради обласної організації винахідників та раціоналізаторів України, у своєму виступі відзначив, що, не зважаючи на зростання розмірів зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти права інтелектуальної власності, у 2008 році досягнуто пожвавлення творчої активності як на підприємствах області, так і у вищих навчальних закладах.

Після завершення офіційної частини конференції відбулося нагородження переможців обласного огляду "Техтворчість Прикарпаття" - етап 2008". Премією та грамотами голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради були також відзначені 15 лауреатів огляду "Галицькі кмітливці-2008", наймолодшим з яких був учень Пістинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Косівського району Ю.ГАНУЩАК, який зайняв І місце у Всеукраїнській виставці з технічної творчості "Наш пошук і творчість – тобі, Україно!" (2008 рік) та ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок.

В демонстраційному залі Інноваційно-виставкового комплексу проводився огляд експонатів технічної творчості профтехосвіти, учнівської та дитячої творчості, іменної колекції промислових зразків хутровиробів дизайн-студії Марії ВОЛОСОВСЬКОЇ. Відбулася презентація напрацювань заслуженого винахідника України Х.КІРЮК та Р.ГАЙДИ, чиї вироби (горілка "Голд Княгинин" та настоянка "Сяйво Карпат") були удостоєні найвищих нагород на міжнародній виставці у Польщі та захищені патентами України як корисні моделі, промислові зразки і торговельні марки.

Джерело: Прес-служба ОДА
Обговорити на форумі