друкувати


Підприємець прикувала себе тросом до дверей "Імексбанку"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-25 05:50:39
Сьогодні вранці, до початку роботи відділення "Імексбанку" в Івано-Франківську до вхідних дверей прикувала себе тросом клієнтка банку, підприємець з обласного центру Лілія Шимерлюк. У такий спосіб жінка намагалася отримати у банку свій депозит, термін виплати якого минув 20 березня. По-доброму, каже, її не чули.

Жінка обмотала себе тросом і закрила колодку на замок. Розмір її депозиту – 18 тисяч доларів США. У розмові з місцевими журналістами зневірена жінка пояснила: "В мене зараз хвора свекруха, лежить в кардіології. Потрібно платити кредит і донька збирається поступати у виш".

У банку їй пообіцяли виплачувати депозит по 100 доларів щодня (перед тим записуватись у величезну чергу. – ЗІК.). Щоб отримати всю суму Лілії Шимерлюк довелося б ходити до банківської установи півроку. Через недотримання банком умов договору, жінка зважилась на такий крок. У такий спосіб, сподівається родина, їх почують.

Перед дверима "Імексбанку" – родина Лілії та місцеві антиколектори. За кілька метрів від прив’язаної жінки – машина правоохоронців. Стражів порядку заспокоюють перехожі: роботі банку жінка не заважає. Лілію Шимерлюк підтримують випадкові перехожі. Кажуть, "у державі, яка банкротує, відстояти справедливість безправній людині можна лише у такий спосіб".

Для місцевих журналістів двері відділення банку зачинені. У коментарях тут відмовляють.

Родину Шимерлюків захищають і місцеві антиколектори. Вони прогнозують – це далеко не останній випадок. Незабаром таке явище стане масовим.

Відступати жінка не збирається. Завтра юристи обіцяють передати справу до суду і виставити моральну шкоду.

Джерело: ЗІК
Обговорити на форумі