друкувати


На Прикарпатті вилучено 27 одиниць зброї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-25 04:02:39
Міліція Івано-Франківщини продовжує проводити активні заходи щодо вилучення з обігу незареєстрованої зброї, набоїв і вибухівки. За останню добу арсенал вилученого, що вже не становитиме жодної загрози, поповнився двома вогнестрілами і вибуховим пристроєм.

Зокрема, співробітники карного розшуку Галицького райвідділу міліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів вилучили з незаконного обігу обріз мисливської рушниці. Чоловіка з вогнестрілом було затримано на березі річки Лімниця, де він у той час начебто рибалив. Дійсні причини, навіщо раніше судимий за крадіжки 33-річний івано-франківець подався на природу, крилися у його рюкзаку. Саме в наплічнику оперативники виявили не тільки небезпечну зброю, але й свідчення того, що ця зброя може стріляти. Як з’ясовано, зловмисник зробив з неї один постріл. Походження зброї і наміри затриманого з’ясовуватиметься в ході розслідування кримінальної справи, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Натомість у Тлумацькому районі міліціонери затримали ще одного рибалку, в якого було вилучено предмет, подібний на вибуховий пристрій. Фахівці вибухо-технічної служби науково-дослідного експертно-криміналсітичного центру при УМВС в області підтвердили боєздатність тротилової шашки. 46-річний чоловік притягується до кримінальної відповідальності.

Одним небезпечним предметом стало менше і в Коломийському районі. Під час проведення санкціонованого огляду помешкання літньої жінки правоохоронці виявили саморобний пістолет. В ході подальших оперативних заходів було встановлено та затримано особу, яка безпосередньо причетна до переховування саморобної зброї.

З початку року міліція Івано-Франківщини вилучила з незаконного обігу 27 одиниць безпосередньо вогнепальної зброї.

Обговорити на форумі