друкувати


На своє 15-річчя "Сокіл" демонстрував бойову готовність та професіоналізм

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-24 05:23:15
Сьогодні у навчальному центрі Внутрішніх військ, що на Київщині, за участі Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та першого заступника Міністра – начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України Володимира Бедриківського відбулося навчально-показові заходи підрозділу швидкого реагування "Сокіл" ГУБОЗ МВС та вручення його бійцям нагород з нагоди 15-річчя спецпідрозділу.

Бійці спецпідрозділу "Сокіл" продемонстрували свої навики, зокрема щодо знешкодження терористів та звільнення заручників. Всі дії працівників під час "спецоперації" були професійними, злагодженими та ювелірно відточеними. Бійці підтвердили свою здатність будь-якої миті прийти на допомогу, повідомляє mvs.gov.ua.

Міністр внутрішніх справ разом з іншими учасниками заходів та журналістами оглянули зброю, якою оснащено підрозділ швидкого реагування. Юрій Луценко відмітив високу технічну боєздатність "Сокола".

Вітаючи працівників спецпідрозділу "Сокіл" з 15-річчям, Міністр внутрішніх справ наголосив, що за час діяльності спецпідрозділу ним було проведено близько 74 тисяч бойових спецоперацій, затримано близько дев’яти тисяч підозрюваних та обвинувачених у скоєнні злочинів, з яких 250 так званих кримінальних авторитетів. Юрій Луценко підкреслив, що за цими короткими офіційними цифрами статистики стоїть колосальна щоденна робота.

За зразкове виконання службових обов’язків та професіоналізм Юрій Луценко вручив ряду працівників спецпідрозділу "Сокіл" відзнаки МВС України, а також привітав з достроковим присвоєнням звань.

- До цього підрозділу увійшли найкращі представники органів внутрішніх справ, професіонали найвищого ґатунку, робота яких згодом принесла відчутні результати, - зазначив у вітальному слові Володимир Бедриківський. - Ми віримо в Ваш професіоналізм, в те, що Ви й надалі будете працювати задля дотримання прав і свобод громадян, гідно і чесно виконувати свій професійний обов’язок на благо України.

Перший заступник Міністра наголосив, щоденна робота спецпідрозділу тісно поєднана з ризиком для життя. За його словами, на жаль, є випадки, коли бійці "Сокола" не повернулися до своїх домівок після виконання бойового завдання... Пам‘ять тих, хто віддав своє життя боротьбі зі злочинністю задля миру і спокою наших громадян, присутні вшанували хвилиною мовчання...

- Сьогодні, вшановуючи діючих працівників та ветеранів служби, я хочу запевнити, що Міністерство внутрішніх справ України готове до будь-якого розвитку подій, до реагування на виклик державі та законності, з якого боку вони б не надійшли - наголосив Юрій Луценко, відповідаючи на запитання представників засобів масової інформації. Міністр також підкреслив, що МВС України гарантує, що "грозові 90-ті" не повернуться на українські вулиці.

- Саме тому ми показали спецпідрозділ, його здібності, аби всі пам’ятали – наш бронепоїзд надійно стоїть на запасному путі, але може бути використаним будь-якої секунди, якщо буде на це потреба, - зазначив Юрій Луценко.

Обговорити на форумі