друкувати


Skype: Новий сервіс для малого бізнесу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-23 03:52:20
Skype має намір отримати певну частку нових клієнтів з малого та середнього бізнесу за рахунок введення в дію нового сервісу, орієнтованого спеціально на компанії, які обмежені в коштах, але мають потребу в послугах телефонії. Новий сервіс, який одержав назву Skype for SIP (Session Initiation ProtocolSession Initiation Protocol), буде офіційно представлений сьогодні ввечері.

За допомогою Skype for SIP користувачі систем корпоративної IP-телефонії зможуть робити голосові дзвінки через сервери Skype по всьому світу. Дзвонити можна буде не тільки через програмні системи, тобто за допомогою комп'ютера, навушників і мікрофона, але і за допомогою повноцінного IP-телефону.

Як розповіли в компанії eBay, що володіє сервісом Skype, корпоративні користувачі одержать можливість звязування їх IP-обладнання (PBX), що підтримує відкритий стандарт зв'язку SIP, з сервісом Skype, який до сих пір покладався тільки на закриті інтерфейси. При такій організації голосовий трафік передається через інтернет, а не через мережі телефонних компаній, але дзвонити можна як клієнтам Skype, так і користувачам звичайних телефонів, у тому числі і мобільних.

Сьогодні компанія почне тестування сервісу в 20 країнах, а до кінця року ця розробка стане доступна по всьому світу, для її роботи потрібен лише вихід в інтернет.

Більш того, користувачі Skype for SIP навіть зможуть отримати для себе універсальний номер телефону, зателефонувати на який можна з будь-якої точки світу з будь-якого працюючого телефону. У компанії повідомили, що на сьогодні в базі користувачів Skype налічується 405 млн записів, але лише 30% користувачів у тому чи іншому вигляді використовують платні сервіси компанії. Більшість з цих 30% - це як раз і є ті самі малі та середні підприємства, проблема економії для яких актуальна завжди.

"Ми бачимо тут для себе цілий новий ринок, в Skype вже є близько 120 млн комерційних користувачів. З багатьма з цих користувачів ми спілкувалися і необхідність впровадження даного сервісу була ними неодноразово підкреслена", - розповідає Скотт ДУРЧЛАН, операційний директор Skype.

Відзначимо, що Skype намагається достукатися до бізнесу вже майже 3 роки - у 2006 році компанія презентувала сервіс Skype for Business, призначений для компаній, яким не по кишені інвестувати в створення власної VOIP-інфраструктури. В рамках цього сервісу був відкритий сайт Skype.biz, а також випущено тулбар для інтеграції клієнтського додатка Skype в Microsoft Outlook. Також був запущений сервіс масової закупівлі і наступної оплати Skype-акаунтів. Пізніше з'явилися ще два преміум-сервіси - SkypeIn і SkypeOut, що дозволяють простіше і швидше додзвонитися користувачеві Skype.

Нова пропозиція призначене для компаній, де працюють від 10 до 100 чоловік, що робить можливим для таких користувачів покупку власних PBX-систем з підтримкою протоколу SIP. Щоб розвіяти сумнів бізнес-користувачів в безпеці використання нової пропозиції, у компанії заявляють, програмне забезпечення, яке відповідає за трансляцію дзвінків, має досить стійкі на сьогодні алгоритмами шифрування, повідомляє Mobus.

Обговорити на форумі