друкувати


Головний медик області працює незадовільно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-23 01:22:56
Про це на колегії ОДА заявив очільник Івано-Франківщини Микола ПАЛІЙЧУК, заслухавши повторний звіт голови управління охорони здоров’я про використання бюджетних коштів на придбання медикаментів та обладнання для лікарень у 2008 році.

Зокрема кілька тижнів тому під час колегії обласного управління охорони здоров’я було виявлено, що незважаючи на великі затрати коштів, медикаментів все одно не вистачає. Проте справа не у коштах, а в тому, що вже кілька років підряд їх постачанням займаються дві фірми, які виграли тендер. Вони й піднімають ціну.

Любомир МАЛОФІЙ зазначив, що завищені ціни на обладнання та медикаменти не його вина а організаторів тендерів які не порівнювали існуючі на медичному ринку ціни, через що переплати по закладах і склали мільйон гривень. Але голова ОДА сказав, що готуючи доповідь, головний медик області використав той звіт, який пан ПАЛІЙЧУК подав ще на минулій колегії управління.

Пан ПАЛІЙЧУК дав Любомиру МАЛОФІЮ два місяці, щоб він представив розширений звіт про використання коштів у закладах охорони здоров’я, що фінансуються з обласного бюджету. Головного медика області попередили, що в разі повторного нераціонального використання державних коштів, його звільнять з посади.

"У Любомира МАЛОФІЯ два місяці для повного звіту про використання коштів закладами охорони здоров’я, в іншому випадку його буде звільнено. У нас складний бюджет, ми контролюватимемо кожну копійку. Щоквартально проводитимемо аналіз використання бюджетних коштів по проведенню державних закупівель медикаментів та обладнання. Головне управління економіки буде координатором по контролю за дотриманням тендерних закупівель", — сказав Микола ПАЛІЙЧУК.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі