друкувати


СП оприлюднив "секретну" інформацію: держбюджет виконується на 70%

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-20 01:03:19
Секретаріат президента отримує та готовий оприлюднювати інформацію про стан виконання держбюджету України на 2009 рік, яку Державне казначейство припинило публікувати в лютому.

Про це заявив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку СП Роман ЖУКОВСЬКИЙ.

Він, зокрема, зазначив, що Держказначейство припинило публікувати інформацію про бюджет 24 лютого. "Вважаємо, що інформація про реальний стан державних фінансів є важливою для громадськості. З огляду на це, Секретаріат президента, виходячи з наявних у нього даних, інформує про стан виконання державного бюджету України за доходами станом на 19 березня 2009 року і готовий робити це надалі", - заявив чиновник.

Згідно повідомленню, опублікованому на президентському сайті, станом на 19 березня дохідна частина загального фонду бюджету з початку року становила 24,9 мільярда гривень або 68,9% від запланованого показника.

Основні надходження держбюджету забезпечили Державна митна служба та Державна податкова адміністрація. При цьому видатків, з урахуванням надання кредитів, проведено на 33,6 мільярда гривень, що становить 83,7% від плану на січень-березень.

За 19 днів березня дохідна частина загального фонду бюджету становила 3349,6 мільйона гривень або 24,9% від планового показника.

Нагадаємо, на початку березня уряд заявив про перевиконання держбюджету за два місяці поточного року.

Зокрема, за даними Держказначейства, загальний фонд бюджету в лютому був перевиконаний по доходах на 2,4%. В цілому до загального фонду було мобілізовано 12 мільйонів 513,8 тисячі, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі