друкувати


Коломия: Форум інвалідів-діабетиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-20 12:26:12
19-20 березня у Коломиї в рамках відзначення Всесвітніх Днів діабету проводиться науково-практична конференція, програмою якої передбачено виступи відомих лікарів-ендокринологів з питань профілактичної та лікувальної роботи перед інвалідами-діабетиками міста і району, безкоштовний відбір та аналіз крові бажаючим, перегляд виставок виробників фармацевтичної і харчової продукції тощо.

Виступ секретаря міської ради під час відкриття Всесвітніх Днів Діабету

Шановні організатори Всесвітніх Днів Діабету у місті Коломиї, учасники науково-практичної конференції, гості, шановні коломияни!

Сьогодні у нашому місті вдруге проводяться Всесвітні Дні Діабету.

Вибір місця, участь в конференції провідних вчених лікарів-ендокринологів говорить про те, що саме в Коломиї і Коломийському районі за останні роки накопичено чималий досвід в організації профілактичної та лікувальної роботи. Не можу не сказати, що Коломия подарувала Не тільки Україні, але й всьому світові вченого, професора, лікаря ендокринолога Паньківа Володимира Івановича. Дозвольте його привітати!

Шановні учасники заходу! Коломия і Коломийщина, на жаль, має на сьогоднішній день лише зареєстрованих на цукровий діабет – 3905 осіб (не зареєстрованих – вдвоє більше!), 538 коломиян – інсулінозалежні, серед них – 16 дітей і підлітків. Саме ця страшна хвороба віків і всіх народів, яка після сердечних та онкологічних захворювань займає третє місце в світі, змусила в березні 1999 року з метою проведення профілактичної та лікувальної роботи на теренах міста і району створити благодійну громадську організацію "Коломийську спілка інвалідів-діабетиків". Як ви вже зрозуміли, проведення сьогоднішнього заходу співпало з відзначенням 10-річчя створення цієї організації.

Весь цей час незмінним керівником і головою є наша шановна Паламарчук Валентина Антонівна. Тому дозвольте мені особисто від себе як міського голови, від коломиян подякувати цій жінці, побажати їй міцного здоров’я і благополуччя. Одночасно дозвольте виконати почесну місію – нагородити Валентину Антонівну Почесною Відзнакою міського голови "За активну просвітницьку та профілактичну роботу серед жителів міста і району, співпрацю з медичними установами в лікуванні хворих на цукровий діабет та з нагоди 10-ї річниці створення організації".

Шановні гості! Шановні коломияни! Бажаю всім Вам міцного здоров’я, а конференції – успішної роботи.

Джерело: Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики міської ради
Обговорити на форумі