друкувати


М.Луческу: "Думаю, це була єдина помилка Акінфєєва в цій грі"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-20 09:14:59
Головного тренера донецького "Шахтаря" журналісти зустріли бурхливими оваціями. Наставник "гірників" спілкування з представниками мас-медіа почав з аналізу поєдинку.

— Думаю, не може бути жодного сумніву в тому, що ми заслужили пройти далі в розіграшу Кубка УЄФА. Ми дуже добре підготувалися до гри, вивчили суперника. За великим рахунком, такій хорошій команді, як ЦСКА, ми не дозволили створити жодного небезпечного моменту біля наших воріт. Закрили Вагнера Лава, якого вважаю дуже хорошим гравцем. Він не знайшов жодного варіанту, щоб обіграти наших захисників. У середину поля поставили двох гравців, які доповнювали один одного — саме на цю гру, в іншому поєдинку, можливо, все буде інакше. Ігор Дуляй, який працював по всьому полю як мурашка, атакував, допомагав захисникам з глибини закривати Вагнера Лава. А Левандовскі своїми передачами відповідав за зв'язок нашого захисту з атакою, тим більше у відсутність Чигринського. Ми сказали Маріушу, щоб від нього йшли довгі передачі. Даріо, як завжди провів матч на високому рівні. Його фланг намагалися закрити двома гравцями, але у них це не вийшло. І Шевчук дуже добре впорався з Красічем. Він не поступився йому ні в чому. Так, звичайно, цей фланг був більше оборонного плану. Варто відзначити сьогодні наполегливість наших нападаючих, плюс техніку і думку наших хавів Жадсона і Фернандіньо. До речі, Фернандіньо сьогодні зіграв свою кращу гру цієї весни! І зовсім не тому, що реалізував пенальті, а тому, що сильно був заряджений на атаку, йшов вперед, створював чисельну перевагу за рахунок цього. Думаю, хлопці заслуговують на привітання за те, як вони обіграли ЦСКА, за дисципліну, і організацію сьогоднішньої гри.

— Заміна Луіса Адріано була пов'язана з його втомою, чи з чимось іншим?
— Він просив заміну ще на десять хвилин раніше, ніж ми його замінили. В принципі, він був дуже утомленим і говорив, що не може відпрацювати так, як це потрібно. Дуже добре увійшов до гри Селезньов. Всі нападаючі — молоді гравці, всі перспективні, тому я у всіх і вірю.

— Зіко сказав, що сумнівається в справедливості другого, переможного гола. Чи є у вас сумніви із цього приводу?
— Я бачив нашого гравця, який вів єдиноборство з воротарем, у цей момент він не працював руками. Він єдиноборство виграв, м'яч відскочив, ми його добили у ворота. Я не бачив, щоб хтось з наших гравців блокував Акінфеєва, він просто грав в м'яч. Навпаки, думаю що це була єдина помилка Акінфеєва в цій грі. Зазвичай, в таких епізодах він вибиває м'яч кулаком, а тут мені здалося, що він хотів м'яч зловити і відразу ввести його в гру. У цьому плані була його помилка. Можливо, пізніше, коли перегляну відео, зміню свою думку. До речі, ми відзначали, що він чітко відчуває, коли м'яч потрібно зловити або вибити його кулаком. У цей момент він, мабуть, допустив якусь помилку. Хочу відзначити, ЦСКА — дуже хороша команда, тим дорожча наша перемога сьогодні.

— Склалося таке враження, що втрата Жиркова для ЦСКА позначилася дорожче, ніж втрата Чигринського для "Шахтаря". Чи це так?
— Знаєте, я, напевно, повторюся, але якщо пригадати першу гру, то я не сказав би, що Жирков був кращим гравцем на полі. Срна і Дуляй його закрили — думаю та гра у нього була не краща. І сьогодні Дуляй, у відсутність Жиркова, більше займався Вагнером Лавом. Якщо м'яч до нього доходив, то наш захисник його проштовхував із спини, а з глибини Ігор його підбирав. У цьому плані ми впоралися. Тактично Дуляй зіграв просто прекрасно.

Джерело: прес-служба ФК "Шахтар"
Обговорити на форумі