друкувати


Ціни на електроенергію піднімуть втричі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-19 05:14:21
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) з 1 квітня підвищила тариф для населення, що споживає щомісяця понад 400 кВт / ч, в 3,1 рази - до 76,26 копійок (з ПДВ) за квт / г. Відповідне рішення комісія прийняла на своєму сьогоднішньому засіданні.

Новий тариф не буде застосовуватися до наступних категорій побутових споживачів: до багатодітних сімей, які виховують більше трьох дітей, прийомним сім'ям, до абонентів, які проживають в будинках з кухонними електроплитами, до абонентів, які використовують електроенергію на опалення житла, у разі наявності лічильників зонального обліку споживання.

В ході розгляду даного питання голова НКРЕ Валерій КАЛЬЧЕНКО нагадав, що, за даними енергокомпанії, на сьогоднішній день кількість абонентів, які споживають понад 400 кВт / ч, становить близько 3% (600 тисяч абонентів) від загальної кількості побутових споживачів. При цьому дана група споживає 16% (4,6 мільярда кВт / г щорічно) від загального обсягу споживання електроенергії населенням.

КАЛЬЧЕНКО також припустив, що за підсумками введення нового тарифу комісія може повернутися до розгляду питання про блочні тарифи. Зокрема, він не виключив можливості зниження планки споживання, до якої буде застосовуватися новий, економічно обгрунтований тариф.

"Цей крок необхідно було зробити. Після проведення відповідного аналізу ми вирішимо, чи ми зупинимося на 400 або будемо знижувати планку", - зазначив голова комісії, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі