друкувати


30% кримінальних злочинів вчиняють особи, які раніше вже скоювали злочини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-19 11:14:32
Не є таємницею, що на стан криміногенної ситуації у тому чи іншому населеному пункті певним чином негативно впливають особи, які раніше вже скоювали злочини. Як засвідчує міліцейська практика та аналіз злочинності, тридцять відсотків кримінальних злочинів вчиняє саме ця категорія осіб. Невипадково перед міліцією постало завдання посилити контроль за раніше судимими особами і рамках нинішнього законодавства ужити всіх заходів оперативно-профілактичного характеру з метою недопущення рецидивної злочинності.

Наскільки ефективною може бути ця робота, учора засвідчили наслідки оперативних заходів, проведених працівниками карного розшуку Долинського райвідділу міліції на івано-Франківщині. Міліціонери отримали тривожне повідомлення про те, що один з мешканців райцентру, якого раніше засуджували за корисливі злочини, тримає у підпіллі вогнепальну зброю Понад те, також стало відомо, що 41-річний чоловік виношує наміри продати вогнестріл. За дві години його розшукали і затримали, маючи на те серйозні підстави. Як повідомив начальник Долинського райвідділу міліції Віталій Ільчишин, під час санкціонованого огляду помешкання жителя Долини оперативники виявили захованим у потаємному місці обріз одноствольної рушниці. Ясна річ, що ця зброя вже не потрапить до рук будь-якого зловмисника, а відтак не створюватиме жодної небезпеки. Вирішується питання про взяття затриманого під варту, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Тим часом працівники коломийської міліції вилучили з обігу пістолет іноземного виробництва, що також певний час був предметом неофіційних торгів і врешті-решт опинився у 46-річного мешканця одного з сіл Коломийського району. Міліціонери задокументували факти перепродажу цього «ствола». Якщо підтвердиться приналежність до категорії вогнепальної зброї, то осбам, які мали стосунок до його переміщення з рук в руки, також не уикнути кримінальної відповідальності.

Обговорити на форумі